Új csarnokot épített a SZILVÁSI Építő Kft.

2018. augusztus 29.
Szilvási Group

A mezőkövesdi vállalkozás a 214,54 millió forint értékű projektje során eszközparkja fejlesztésével is termelési kapacitását bővítette.

A Széchenyi 2020 „Mikro, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” című konstrukciója keretében 107,27 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el a SZILVÁSI Építő Kft.

A projekt keretében megvalósított beruházás révén a feldolgozó iparon belüli fémszerkezetek gyártását biztosító termelési kapacitásokat építette ki a Szilvási Építő Kft. A fémszerkezetek gyártásához kapcsolódó termelő eszközök beszerzéséhez további két projektelem kapcsolódott. Ezek a projektelemek a könnyű acélszerkezetes csarnok megépítése, amely a beszerzett eszközök elhelyezését és a termelés helyszínét biztosítja, míg a másik projektelemet a termelést kiszolgáló anyagmozgató eszköz jelentette. A meghonosított technológia révén a vállalkozás előrébb lépett a termelési értékláncban, hiszen ezáltal a betonelemek gyártása mellett a fémszerkezetek gyártását is el tudja végezni, ezáltal egy szélesebb spektrumot tud lefedni az építőiparban. Előzetes kalkulációik szerint a projekt jelentős hozzáadott érték növelő hatással lesz a cégre.

A fejlesztés során a következő eszközök beszerzése történt meg: CNC megmunkáló gép, élhajlító 3000-es, lemezhengerítő gép, lemezolló 0-13-as, lemezolló 0-3-as, 4 db hegesztőgép, 3 db fúrógép, profilhengerítő, sugárfúrógép, excenteres présgép, plazmavágó, kombinált acélmegmunkáló, szalagfűrész, körfűrész, kompresszor, hegesztőbox, valamint az anyagmozgató eszköz.

Az ingatlan beruházás keretében egy zöldmezős beruházás során acélvázas, LINDAB rendszerű fal és tetőpanellel és beton lábazattal épült meg a csarnoképület, mely egy 715 m2-es többfunkciós belső térrel rendelkezik.

A GINOP-1.2.1-15 számú pályázati kiíráson 107 272 586 forintos támogatást elnyert, 214 545 173 forint összköltségvetésű fejlesztés 2017. február 13-án indult és 2018. május 31-én zárult.

OP