Tájékoztatás a modellváltó egyetemek Horizont Európa részvételéről

2023. január 13.
eupalyazatiportal.hu

A Kulturális és Innovációs Minisztérium valamint az NKFI Hivatal álláspontja szerint, a tanácsi határozat a modellváltó egyetemek pályázását nem, kizárólag a velük történő szerződéskötést tiltja, így továbbra is javasolják és támogatják a pályázást a Horizont Európa programban.

Az NKFI Hivatal folyamatos szakmai egyeztetést folytat az Európai Bizottsággal a tavaly decemberi tanácsi határozat értelmezésével és végrehajtásával kapcsolatban. A tárgyalások eredményeiről várhatóan a jövő héten friss tájékoztatással tudnak szolgálni, tekintettel a Bizottság részéről tapasztalható lassú rendelkezésre állásra. A további tárgyalásokról folyamatosan számot adnak a Hivatal honlapján a későbbiekben is.

Kérik, hogy azok az érintett hazai pályázó intézmények, amelyeket a tanácsi határozat alapján a szerződéskötés vagy a pályázatok előkészítése során hátrány ér, jelezzék ezt az NKFI Hivatal Nemzeti Kapcsolattartóinál.

A Hivatal minden segítséget megad az érintett pályázók számára a Bizottság, valamint a konzorciumvezető intézmény országának Horizont Európa Nemzeti Kapcsolattartóit koordináló intézménye irányába történő érdekérvényesítésben, kommunikációban.

Forrás: nkfih.gov.hu