Innovatív épületfelügyeleti és biztonságtechnikai rendszer kifejlesztése

2019. december 13.
NKFI Alapból megvalósult projekt

A CRITERION Biztonságtechnikai Zrt. 342,17 millió forint összköltségű projektje során moduláris, mesterséges intelligencián alapuló, öntanuló, megújuló energia managementet támogató, energiahatékonyságot, valamint vagyon és életvédelmet növelő épületfelügyeleti, tűzvédelmi és biztonságtechnikai rendszert fejlesztett.

A projekt során a CRITERION Biztonságtechnikai Zrt. kifejlesztett egy moduláris, épületfelügyeleti és biztonságtechnikai érintőkijelző segítségével kezelhető központot, mely univerzális meghajtó-áramkörének köszönhetően több gyártó, különböző típusú és funkciójú eszközét is képes egy rendszerbe integrálni, valamint biztosítani a hosszútávú jövőtállóságot még nem létező, a jövőben kifejlesztendő eszközök későbbi rendszerbe kapcsolhatóságával.

Modularitásának köszönhetően a központ felhasználható épületautomatizálási központként, vagyonvédelmi központként és mivel szem előtt tartották a tűzjelző rendszerekre vonatkozó szabványi előírásokat is, egy megfelelőségi tanúsítás eljárást követően tűzjelző központként is.

A rendszerelemek és a külvilág közötti skálázható kommunikációt úgy alakították ki, hogy jövőtálló titkosítással is ellátható legyen, biztosítva a rendszer sérthetetlenségét. A rendszer egy tanulási fázist követően a hozzákapcsolt elemekről gyűjtött információk alapján képes események bekövetkezését megjósolni, ezzel lehetőséget adva esetleges károk megelőzésére, illetve az energiahatékonyság növelésére.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása” című, „VÁLLALATI KFI_16” számú pályázati kiírásán 147 552 063 Ft állami támogatást elnyert, 342 167 259 Ft összköltségvetésű projekt 2018. január 1-én indult és 2019. december 31-én zárul.

OP