Hárommilliárdos közműfejlesztés indult

2014. április 19.

A dél-balatoni agglomerációhoz tartozó öt somogyi településen uniós támogatással vette kezdetét a kivitelezés.

A csaknem 3,2 milliárd forint értékű beruházáshoz az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program keretében a Kohéziós alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból 2,7 milliárd forintot meghaladó vissza nem térítendő támogatást nyert el Gamás, Látrány, Somogytúr, Somogybabod és Visz – írta közleményében a Dél-Balatoni Szennyvízelvezetés és Tisztítás Megvalósítását Célzó Önkormányzati Társulás.

Tájékoztatásuk szerint az áprilisban megkezdődött somogytúri agglomeráció szennyvíz csatornázási és szennyvíztisztítási program keretében az érintett településeken 2015 tavaszáig összességében több mint 71 kilométer hosszú csatornahálózatot építenek ki és egy napi 360 ezer liter szennyvíztisztítására alkalmas tisztítómű épül.

A közműfejlesztés kivitelezését, a szükséges tervek elkészítését és a hatósági engedélyek beszerzését követően augusztusban kezdi el a Szabadics Zrt. és a West Hungária Bau Kft. konzorciuma. A helyreállítási munkálatokat a csatornaépítéssel érintett utakon és közterületeken a jövő év végére fejezik be.

MTI

OP