EU hírek

Újabb 300 milliárd forint uniós forrás érkezett

2023. december 29.
Utalt az unió, cél a gazdaság zöldítése.

Felszabadították az uniós források egy részét

2023. december 15.
Az Európai Bizottság friss döntése szerint 10,2 milliárd euróhoz juthat hozzá Magyarország a visszatartott uniós forrásokból.

Századvég: az uniós polgárok véleménye egybecseng a magyar kormányéval

2023. december 14.
A Századvég Alapítvány Európa Projekt kutatása szerint a legfontosabb kérdésekben az európai polgárok véleménye egybecseng a magyar kormány által képviselt véleménnyel - hangzott el a felmérés eredményeit bemutató kerekasztal-beszélgetésen csütörtökön Budapesten.

Navracsics Tibor: sok célunk van, amelyeket végre megvalósíthatunk

2023. december 13.
Sok olyan célunk van, amelyek megvalósításához végre hozzáláthatunk – mondta a területfejlesztési miniszter a Facebook-oldalán szerda este arra reagálva, hogy az Európai Bizottság Brüsszelben közölte, Magyarország igazságügyi reformja orvosolta az igazságszolgáltatás függetlenségének hiányosságait, ami azt jelenti, a kohéziós politika finanszírozásának egy része feloldható, Magyarország akár 10,2 milliárd euró körüli visszatérítést is igényelhet. Navracsics Tibor a […]

Európai Bizottság: a magyar igazságügyi reform orvosolta az igazságszolgáltatás függetlenségének hiányosságait

2023. december 13.
Magyarország igazságügyi reformja orvosolta az igazságszolgáltatás függetlenségének hiányosságait, ami azt jelenti, hogy a kohéziós politikai finanszírozás egy része feloldható, Magyarország akár 10,2 milliárd euró körüli megtérítést is igényelhet - tájékoztatott az Európai Bizottság szerdán Brüsszelben.

A kormány kifizeti a 2024-es Erasmus-ösztöndíjakat, ha nincs megállapodás

2023. január 12.
Ha nem vezetnek eredményre az Erasmus-ösztöndíjjal kapcsolatos tárgyalások az Európai Unióval, akkor a kormány kifizeti az ösztöndíjak költségét - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.

Az EU elfogadta a Magyarországgal kötött, 2021-2027-es kohéziós politikára vonatkozó partnerségi megállapodást

2022. december 22.
Az Európai Bizottság elfogadta a Magyarországgal kötött - a helyreállítási tervhez és a jogállamisági feltételrendszerhez kötődő, 2021-2027 között érvényes kohéziós politikára vonatkozó - partnerségi megállapodást - tájékoztatott a brüsszeli testület csütörtökön.

Megvalósultak a magyar kormány által kitűzött célok

2022. december 13.
Megvalósultak a magyar kormány által júniusban kitűzött célok - jelentette ki Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter kedden Budapesten, miután az uniós tagállamok nagykövetei hétfőn pozitívan értékelték a koronavírus-járvány utáni gazdasági helyreállítást segítő uniós források lehívását lehetővé tevő magyar helyreállítási tervet és annak hivatalos elfogadását javasolták az Európai Unió Tanácsának.

Navracsics Tibor: jelentős előrelépés a magyar helyreállítási terv elfogadása

2022. november 30.
Jelentős előrelépésként értékelte a területfejlesztési miniszter, hogy az Európai Bizottság (EB) elfogadásra ajánlja a koronavírus-járvány utáni gazdasági helyreállítást segítő uniós források lehívását lehetővé tevő magyar tervet.

Navracsics Tibor: sajtóértesülések szerint Magyarország jövőre hozzáférhet az uniós forrásokhoz

2022. november 24.
Sajtóértesülések szerint az év végéig aláírhatják azokat a megállapodásokat, amelyek lehetővé teszik, hogy Magyarország jövőre hozzáférhessen az uniós forrásokhoz - mondta a területfejlesztési miniszter csütörtökön Budapesten.