Eszközparkját fejleszti a V-CASTING Kft.

2018. november 6.
Széchenyi 2020 ERFA

A Széchenyi 2020 program keretében 252,89 millió forint vissza nem térítendő hazai és európai uniós támogatást nyert el a V-CASTING Kft.

A vállalkozás 505,77 millió forint összköltségvetésű projektje során új eszközök beszerzésével termelési kapacitását bővíti jászfényszarui telephelyén.

A V-CASTING Öntödei Termelő és Szolgáltató Kft. magyar magánszemélyek tulajdonában lévő társaság, melynek fő tevékenységi köre „egyéb nem vas fém öntése”, ezen belül elsősorban az alumínium- és Zamak nyomásos öntészete. A fő tevékenységhez kapcsolódóan folyik az öntvények felületi kikészítése és megmunkálása, gyártószerszámok gyártása és karbantartása, továbbá a termékek vevők által kért színekben történő porlakkozása, festése.

A vállalkozás elsődleges célcsoportja az autóipari és az árnyékolástechnika területén, a redőny és árnyékolás technikai termékek gyártásával, forgalmazásával és beépítésével foglalkozó cégek, mely cégek igényeit állandó raktérkészletből rövid határidővel tudják kielégíteni. A további piaci bővülés csak a gyártási technológia fejlesztésével érhető el, amely által csökken az időigény, javul a minőség, továbbá jelentősen olcsóbb előállítási költség érhető el. Az új technológiával növelhető a termelékenység, csökkenthetők a garanciális javítási feladatok.

A fejlesztési beruházás keretében a következő eszközök beszerzése történik: Bühler Evolution 42 és Ecoline S Pro 53 nyomásos öntőgépek, MU 2000 D röntgen a hozzá tartozó képelemző szoftverrel, valamint egy R650X1 CNC függőleges megmunkálóközpont. A projekt során beszerzésre kerülő termelőgépek segítségével magasabb minőség mellett legalább 15%-os kapacitásbővülés érhető el. A minőségi javulás elsősorban az autóipari, míg a mennyiségi növekedés az árnyékolástechnikai megrendelők igényeit hivatott maradéktalanul kielégíteni.

A GINOP-1.2.1-16 számú, „Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” című pályázati kiíráson 252 886 316 forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást elnyert, 505 772 632 forint összköltségvetésű fejlesztés 2018. május 1-jén indult és várhatóan 2019. április 22-én zárul.

OP