Bővíti gyártókapacitását az EPCOS

2013. szeptember 29.

Az elektronikai termékeket gyártó cég a beruházással új munkahelyeket is teremt.

Több mint 3,3 milliárd forint értékű beruházással bővíti meglévő gyártókapacitását a szombathelyi EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft., amely a TDK csoport tagja – jelentették be a pénteken Szombathelyen tartott projektindító ünnepségen.

A beruházáshoz az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) keretében 822 millió forintnyi pályázati támogatást nyert el a passzív elektronikai termékeket gyártó cég, amely jelenleg 1700 embert foglalkoztat a vasi megyeszékhelyen, amivel a város harmadik legnagyobb munkáltatójának számít.

Takács Balázs, a társaság ügyvezető igazgatója elmondta: az év végéig 3,3 milliárd forint értékben 50 géppel növelik majd a szombathelyi üzem gyártókapacitását, emellett pedig 37 új munkahelyet létesítenek.

Szavai szerint egy ekkora léptékű beruházás általában nagyobb létszámbővítéssel szokott együtt járni, de ebben az esetben a projekt magában foglaltja az automatizálást is.

Hozzátette: az új gyártósorok elsősorban autóipari elektronikai termékekbe, illetve megújuló energiát termelő gépekbe, berendezésekbe beépíthető alkatrészeket, tekercseket és alumínium elektrolit kondenzátorokat gyártanak.

Takács Balázs hangsúlyozta: számukra nagyon fontos az az oktatási együttműködés, amely az utóbbi időben bontakozott ki a szombathelyi képzőintézmények, az önkormányzat és cégük között, hiszen a jövőben is szükségük lesz a jól képzett munkaerőre, köztük további fejlesztőmérnökökre is.

MTI

OP