Vonatra fel: 2021 a vasút európai éve

2021. január 4.

2021. január 1-jén kezdetét vette a vasút európai éve, melyet az Európai Bizottság azért hirdetett meg, hogy felhívja a figyelmet ennek a fenntartható, intelligens és biztonságos közlekedési módnak az előnyeire.

Az idei év folyamán Európa-szerte egy sor rendezvény és projekt állítja majd reflektorfénybe a vasúti közlekedést. A kezdeményezés arra irányul, hogy a polgárok és a vállalkozások körében ösztönözze a vonattal történő utazást és a vasúti teherszállítást, és elősegítse, hogy az európai zöld megállapodásban rögzített célnak megfelelően az Európai Unió klímasemlegessé váljon 2050-re.

Az EU-szerte megrendezésre kerülő események rávilágítanak majd arra, hogy a vasúti közlekedés milyen sok területen jelen van az életünkben: az európai vasúti ágazat rendkívül innovatív és teljesítményét tekintve világszinten élen jár, kiemelt jelentőséggel bír az európai kultúra és örökség szempontjából, fontos szerepet játszik abban, hogy összeköttetést teremt az emberek, a vállalkozások és a területek között, hozzájárul a fenntartható idegenforgalomhoz, és elősegíti, hogy az EU szoros kapcsolatokat alakítson ki a szomszédos országokkal.

A teljes közleményt itt olvashatja.

A vasút európai éve oldal

Forrás: eu.hu