Vidéken és Budapesten is: akár 70%-os támogatású pályázat komplex fejlesztésekre

2020. május 27.

Pályázók köre: pályázhat minden magyarországi székhellyel és legalább 1 teljes év lezárt üzleti évvel rendelkező KKV, amelynek a 2020. áprilisi átlagos statisztikai állományi létszáma eléri az 5 főt.

Önállóan támogatható tevékenységek:

- új eszközök és gépek beszerzése, - új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítása (beleértve az automatizált termelési rendszerek, gyártási technológiák, folyamatautomatizálási eszközök, szenzor- és vezérlés technológiák fejlesztését, a robottechnológia alkalmazását, valamint az intelligens gyártás megoldások beszerzését is).

További pályázható tevékenységek:

- információs technológiafejlesztés, - immateriális javak beszerzése, - tanácsadási szolgáltatások igénybevételére, - építéshez kapcsolódó költségek (infrastrukturális beruházás, ingatlan bővítés, átalakítás, korszerűsítés), – eszközbeszerzés, – képzéshez kapcsolódó költségek, - szakértői szolgáltatások költségei, – bérleti díj, - rezsi költségek, - ingatlanbérlés és forgóeszköz vásárlás, - projekt-előkészítés

A megpályázható összeg minimum 5.000.000 Ft, legfeljebb pedig 153.500.000 Ft, melyet az adott vállalkozás állományi létszáma befolyásol.

A támogatás alapesetben visszatérítendő, de 30-70%-a bizonyos feltételek teljesülése esetén vissza nem térítendő támogatássá alakulhat.

A támogatásért cserébe a pályázó félnek vállalnia kell azt, hogy a 2020. április havi átlagos statisztikai állományi létszámának legalább 90%-ának megfelelő számú munkavállalót foglalkoztat a megvalósítási időszak során, továbbá a konstrukción elnyert támogatással megvalósított fejlesztést a fenntartási időszakban működteti.

A pályázat benyújtásának határideje: 2020. május 29. – 2020. november 12.

A vidéki pályázat (GINOP-1.2.8-20) részleteit itt, a Budapesti és Pest megyei pályázat (VEKOP-1.2.6-20) részleteit itt olvashatja el.

Amennyiben beletartozik a fenti Pályázók körébe, kérjük töltse ki az alábbi űrlapot.