Vállalati képzések akár ingyen? 2023 július végéig pályázható!

2023. május 2.
eupalyazatiportal.hu

Megjelent a GINOP Plusz-3.2.1-21 II. üteme, minden fontos részletet leírunk a cikkben. A program célja, hogy a pályázó cégek a munkahelyi képzések megvalósításával növeljék termelékenységüket.

Ennek érdekében 15 Milliárd Ft-ot különítettek el a költségvetésben, melyet KKV-k és nagyvállalatok között osztanak szét Magyarország egész területén. A pályázható feltételesen vissza nem térítendő támogatás KKV-k esetében 75 Millió Ft, míg nagyvállalatok esetében 150 Millió Ft.

A támogatás intenzitása mikro- és kisvállalkozásoknál 70%, középvállalkozásoknál 60%, míg nagyvállalatoknál 50%.

Négyféle képzés támogatható: soft skill, IKT, nyelvi, valamint szakmai ismeretekre irányuló képzések, melyek kontaktórás és online formában is megvalósíthatóak.

Minimum 3 fő bevonása szükséges a képzésekbe, az egy főre jutó maximálisan elszámolható képzési költség pedig 250.000 Ft, ami bizonyos szempontok teljesülése esetén (hátrányos helyzetű munkavállaló, szabad vállalkozási zóna, kiemelt ágazat, vagy IKT képzés megvalósítása) 350.000 Forintra emelhető.

A képzések költségein túl azonban elszámolható még a munkavállalók képzésen való részvétele miatt kieső munkaidőre jutó bruttó bér, valamint a projektmenedzsment és projekt előkészítési tevékenységek is, így a pályázó akár önerő nélkül is meg tudja valósítani a pályázatot. A képzési támogatás és a szakmai megvalósító bérének kifizetése ráadásul előlegként történik.

A beruházás időtartama legfeljebb 18 hónap lehet.

Kötelező vállalás a képzésben résztvevő munkavállalók megtartása legalább a képzés felével megegyező időszakon keresztül a képzés vége után.

Amennyiben nincs kapcsolata képző céghez, úgy keressen minket bizalommal és összekötjük partnerünkkel, akikkel már több hasonló konstrukcióban is dolgoztunk együtt, nagyszerű visszajelzésekkel.

A pályázatról bővebben itt olvashat.