Új raktárcsarnokot épített a HI-LEX Rétságon

2014. november 17.
Új raktárcsarnokot épített a HI-LEX Rétságon

Az 592,8 millió forint összköltségű projekt során a vállalat bővítette ablakemelő és váltókábel gépi kapacitását.

A fejlesztéshez a HI-LEX Hungary Kft. a Gazdaságfejlesztési Programok „Komplex technológia fejlesztés és foglalkoztatás támogatása” című konstrukciója keretében nyert el 115,33 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást.

A HI-LEX Corporation globális autóipari alkatrész-beszállító által 2006-ban, a Rétsági Ipari Parkban létrehozott HI-LEX Hungary Kft. főprofilja – összhangban az anyavállalatéval – huzaltermékek gyártása, termékeit mind belföldi, mind döntően külföldi rendelésre gyártja.

Jelen projekt keretében a HI-LEX csoport nagy autógyártók valós, konkrét piaci igényére reagálva bővítette ablakemelő és automata/kézi váltó kábelgyártó kapacitásait. A megnövekedett gépi kapacitások helyigénye, valamint a megnövekedett alapanyag és késztermék raktározási szükséglet miatt ugyanakkor szükségessé vált új raktár építése is.

Az alkalmazott technológia világszinten a legfejlettebb, hiszen a Hi-Lex csoport piaci pozíciójának folyamatos növelése megköveteli azt, hogy a termelési technológia területén is élen járjon.

A projekt során kábel előgyártó gépek, összeszerelő gépsorok, polcrendszer, targoncák beszerzése mellett kb. 3000 m2 korszerű raktárcsarnok épült a szükséges alapinfrastruktúra létrehozásával.

A fejlesztés ugyanakkor létszámbővülést is indukált, 11 új munkahelyet teremtett, melynek egy része magasan kvalifikált munkaerő, ami a rétsági kistérség munkaerőhelyzetére nagyon kedvező hatást gyakorol.

A GOP 2.1.3-11 „Komplex technológia fejlesztés és foglalkoztatás támogatása” című pályázati kiíráson 115 334 842 forintos támogatást elnyert, 592 807 542 forint összköltségvetésű projekt 2012. szeptember 7-én indult és 2014. szeptember 6-án zárult.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

OP