PM_KOMPLEX_KKV_2020 pályázat

2021. január 2.

Mikro-, kis- és középvállalkozások eszközbeszerzésének támogatása és telephelyfeltételeinek javítása Pest megye kedvezményezett besorolású Ceglédi, Nagykátai, Nagykőrösi és Szobi járásaiban.

A kiírás elsődleges célja a Ceglédi, Nagykátai, Nagykőrösi és Szobi járásban működő KKV szektor (különösen a járások számára nélkülözhetetlen termékeket előállító, vagy szolgáltatásokat nyújtó) termelékenységének, hatékonyságának, termelési feltételeinek javítása és ezzel a helyi gazdaság világjárványt követő újraindítása. Cél továbbá a munkaerő helyben tartása is.

A pályázat keretén belül kétféle konstrukcióra nyújthat be kérelmet minden legalább 1 lezárt teljes üzleti évvel és minimum 1 fő statisztikai létszámmal rendelkező KKV, mely saját tulajdonú telephelyet üzemeltet a fenti járások valamelyikében (az ingatlan lehet harmadik félé is, ha csak eszközbeszerzésre pályázik) és a fejlesztés a listán szereplő TEÁOR valamelyikére irányul:

  • a kisléptékű pályázat esetében 1.500.000 – 25.000.000 Ft értékben,
  • a nagyléptékű pályázat esetében pedig 25.000.000 – 120.000.000 Ft értékben lehet

új épület építésére, meglévő épületek bővítésére, telephelyfelújításra, megújuló energiaforrások alkalmazására, szolgáltatások igénybevételére, eszközbeszerzésre és információs-technológiafejlesztésre pályázni.

A támogatási intenzitás 45-70%.

A pályázat benyújtásának határideje 2021. február 4., de érdemes résen lenni, hiszen már 2021. január 5. reggel 8 órától benyújtható.