Pályázatértékelő szakértő

2012. október 1.

A DARFÜ Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.

FELHÍVÁST tesz közzé

a Dél-alföldi Operatív Program keretében benyújtásra kerülő pályázatok értékeléséhez kapcsolódó

DAOP-1.3.1-12 A régió innovációs potenciáljának fejlesztése innovatív start-up cégek létrehozásával

című pályázati kiírás

SZAKÉRTőI LISTÁJÁRA

való jelentkezésre.

A felhívás keretfeltételeit a 4/2011. (I. 28.) Korm. rendelete a 2007-2013 programozási időszakban az Európai Regionális Fejlesztési Alapból, az Európai Szociális Alapból és a Kohéziós Alapból származó támogatások felhasználásának rendjéről (továbbiakban: eljárási rendelet), továbbá a nemzeti fejlesztési miniszter 24/2011. (V. 6.) NFM utasítása az egységes működési kézikönyv kiadásáról (továbbiakban: EMK) határozza meg.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a megváltozott szakmai elvárásokra való tekintettel a 2011. július 15. előtt jóváhagyott szakértőknek ismételten pályázatot kell benyújtani az értékelői pool-ba való bekerülés érdekében.
1. Általános feltételek

A jelentkezőknek a szakértelem, projekt menedzsment és pénzügyi ismeretek igazolásával kapcsolatosan előírás a felsőfokú végzettség megléte és az érintett területen szerzett munkatapasztalat, amelyet a benyújtandó pályázati nyomtatványon kell feltüntetniük.

Az érintett területen szerzett munkatapasztalat alatt az adott prioritás szakmaterületén végzett bármilyen nem adminisztratív munkát, EU támogatási programok tervezése vagy menedzsmentje területén végzett munkát és projektértékelés területén végzett munkát kell érteni.

Az előírt kritériumokat teljesítő, így a pályázatok értékelésére kiválasztható szakértők listáját az Irányító Hatóság hagyja jóvá.

A kiválasztott szakértőknek rendelkeznie kell továbbá az adott programozási dokumentumok és felhívások, a vonatkozó jogszabályok és eljárásrendek ismeretével is, ezt az illetékes Közreműködő Szervezet (továbbiakban: KSZ) vagy NFÜ az értékelők számára az értékeléshez kapcsolódó képzéssel biztosítja.

Az értékelők régiónként és konstrukciónként, illetve amennyiben a szakmai elvárások indokolják, felhívásonként regisztrálnak. Egy értékelő több konstrukcióban és/vagy régióban is regisztrálhat.

Egy adott pályázati felhíváshoz kapcsolódó értékelést csak olyan külső értékelő végezhet, aki az NFÜ által jóváhagyott szakértői listán szerepel, és aki az NFÜ vagy KSZ által megtartott képzésen igazoltan részt vett.

Az egyes projektek értékelőit projektenként szintén az Irányító Hatóság hagyja jóvá.

2. Meghirdetésre kerülő pályázati konstrukció

  • DAOP-1.3.1-12 A régió innovációs potenciáljának fejlesztése innovatív start-up cégek létrehozásával című pályázati kiírás

3. Értékelőkkel szembeni szakmai elvárások

  • Szakirányú végzettség: felsőfokú gazdasági, jogi vagy műszaki végzettség (Az iskola elvégzésének ideje tapasztalatnak nem számítható be.)
  • Szakterületi munkatapasztalat: 3 év (Szakterületi munkatapasztalatnak a megadott számú évnek (hónapra lefedve) megfelelő szakterületi, a pályázati kiírás témájához szorosan kapcsolódó tapasztalat, munkavégzés számít.)
  • Releváns gyakorlati tapasztalat az elmúlt 5 évben:Strukturális alapok vagy hazai forrásból finanszírozott a pályázati kiírás tárgyához szorosan kapcsolódó projektek értékelésében, projektmenedzsmentben, vagy pályázati kiírás tervezésében való részvétel VAGY üzletfejlesztés, inkubáció területén a pályázati kiírás témájához egyértelműen kapcsolódó szakterületen szerzett gyakorlati tapasztalat, ELŐNYT JELENT GOP 1. prioritása, illetve Innovációs alap keretében benyújtott projektek értékelésében, projektmenedzsmentben, vagy pályázati kiírás tervezésében való részvétel

4. Értékelők feladata:

  • Az értékelők az értékelést az adott kiíráshoz tartozó feladat-leírás alapján végzik, mely folyamat során a befogadott projekteket az objektív és számszerűsíthető kritériumok alapján pontozzák, továbbá jelzik a tartalmi-szakmai megfelelőségi szempontokra, valamint a szubjektív értékelési szempontokra vonatkozó szakmai javaslatukat. Az ehhez szükséges értékelő lapokat és feladat-leírást az illetékes KSZ bocsájtja a rendelkezésükre.
  • Az értékelők számára az IH vagy KSZ szervezésében felkészítőre kerül sor. A felkészítőn az értékelők részvétele kötelező.
  • Az értékelők szükség szerint a Döntés-előkészítő Bizottsági üléseken is részt vesznek.
  • Az értékelők a KSZ döntése alapján részt vehetnek a teljességi ellenőrzésben is.
  • A projektek értékelését legalább egy külső szakértő teljes egészében el kell, hogy végezze.

5. Szakértői pályáztatás menete

A szakértői listára jelentkezni a kitöltött pályázati nyomtatvány és a csatolandó mellékletek (önéletrajz, végzettséget igazoló dokumentumok másolata) határidőig történő benyújtásával lehet.

A jelentkezés és a jóváhagyás folyamatos.

A pályázatok végső benyújtási határideje: 2012.10.10.

A pályázatokat e-mailben kérjük eljuttatni az alábbi címre: experimental@darfu.hu

Azon pályázatok, amelyek nem teljesítik a benyújtási határidővel kapcsolatos előírásokat, további értékelés nélkül elutasításra kerülnek.

A szakértői listára történő felvételről a KSZ a pályázati nyomtatványon megadott e-mail címre küldött üzenetben értesíti a jelentkezőket.

A szakértővel a KSZ – a beérkezett pályázatok függvényében – eseti megbízási szerződést köt.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a szakértőknek minden egyes értékelt projekt vonatkozásában összeférhetetlenségi nyilatkozatot kell tenniük az értékelés megkezdése előtt. Titoktartási nyilatkozatot elegendő az első értékelés megkezdése előtt, naptári évente egyszer tenni.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Dél-Alföldi Operatív Program jelen konstrukciójához kapcsolódóan sem az értékelő szakértő, sem az értékelő szakértőt foglalkoztató szervezet nem vehet részt a dél-alföldi régióban megvalósítandó projekt pályázatának előkészítésében, megírásában, továbbá felhívjuk a figyelmet, hogy politikai pártnak vezető tisztségviselője, alkalmazottja, továbbá Önkormányzati, vagy országgyűlési képviselő nem lehet szakmai értékelő.

Pályázati nyomtatvány >>

További állások >>