Nyomdaipari eszközbeszerzés a JAVIPA Kft-nél

2012. május 7.
Javipa logo

A JAVIPA Kft. 53 157 258 Ft támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretében. A 151 877 880 Ft összköltségvetésű beruházásból gyógyszeripari csomagolóanyagok gyártását segítő eszközök beszerzésére került sor.

A békéscsabai JAVIPA Nyomdaipari Kft. a nyomdai csomagolóeszköz-gyártás teljes palettájával áll megbízói rendelkezésére. Az ofszet nyomás mellett – címkék, hajlított dobozok, prospektusok, plakátok, naptárak, térképek stb. – a 2006. év elején üzembe helyezett flexo nyomógép lehetőséget ad tekercses kivitelű mono és kombinált csomagolóanyagok előállítására is.

A hazai vevőkapcsolatok bővítése mellett a JAVIPA Kft. termékei egyre növekvő mennyiségben hagyják el az országhatárt, európai piacra kerülő cikkek csomagolóanyagaként. A növekvő kereslet mögötti bizalom ösztönzi a céget további technikai és technológiai beruházásokra, így a jelen projekt keretében megvalósult fejlesztésre is, amely a gyógyszeripar igényeinek magas színvonalon történő teljesítését is szolgálja.

Az üzembe helyezett ragasztógép a Braille írást kifogástalan minőségben tudja megjeleníteni a dobozokon, a hajtogatógép pedig lehetőséget nyújt a betegtájékoztatók speciális hajtogatására. A kötegelő gépek a hajtogatógép hatékonyságát növelve, a többször hajtogatott termék tökéletes csomagolását biztosítják.

Az Új Széchenyi Terv “Komplex vállalati technológia fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára” című pályázati kiíráson támogatást nyert fejlesztés 2011. április 18-án vette kezdetét és 2012. február 15-én zárult.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.