Megjelent a becsült érték számítása, a részekre bontás tilalma és a beszerzési igények mesterséges egyesítése tárgyában készült, felülvizsgált útmutató és az ehhez kapcsolódó példatár

2021. október 12.

A Közbeszerzési Hatóság keretében működő Tanács 2021. szeptember 30. napján tartott ülésén döntött a becsült érték számítása, a részekre bontás tilalma és a beszerzési igények mesterséges egyesítése tárgyában készült útmutató aktualizálásáról.

Elfogadásra került a Közbeszerzési Hatóság-Miniszterelnökség-EUTAF-Megyei Jogú Városok Szövetsége közös példatárának módosítása is a Kbt. 19. § (2)-(3) bekezdése szerinti részekre bontás tilalmával kapcsolatosan. A témához kapcsolódóan megjelent továbbá a Miniszterelnökség és az EUTAF közös közleménye a közbeszerzés becsült értékének megállapításával és az ún. részekre bontás tilalmának alkalmazásával kapcsolatos tapasztalatokról.

A fenti útmutató, illetve példatár 2021. október 7. napján a Közbeszerzési Hatóság honlapján került közzétételre. Az útmutató és a példatár megtekinthető, illetve letölthető innen vagy a „Közbeszerzés A-Z”, „Magyar jogi háttér” menüpontból megnyíló útmutatók almenü pontra kattintva. A Miniszterelnökség és az EUTAF közös közleménye az alábbi linkre kattintva érhető el.

Forrás: KH