Logisztikai központ épült Daruszentmiklóson

2014. szeptember 9.
Ingrid L. Blecha magyarországi fióktelepe logisztikai központ

Az Ingrid L. Blecha GmbH. magyarországi fióktelepe alumíniumipari félkész termékek raktárszolgáltatásának céljából létesített logisztikai központot.

A cég a közel 782 millió forint összköltségű fejlesztéshez az Új Széchenyi Terv keretében 250 millió forint uniós támogatást nyert el a „Logisztikai központok és szolgáltatások fejlesztése” című konstrukció keretében.

Az Ingrid L. Blecha GmbH.-t 1986-ban alapították, a cég központja az ausztriai Neunkirchenben található. Elsődleges tevékenységi körük az alumíniumprofilok és rudak kereskedelme, raktározása, vágása. Termékpalettájukat saját fejlesztésű és szabadalomként bejegyzett alumínium-kerítésrendszer teszi teljessé.

A 40 ezer négyzetméteres ausztriai telephelyükön 70 alkalmazottat foglalkoztatnak. Évi 14 millió eurós bevételük mintegy fele származik exportból. Jelenleg a világ 60 országába értékesítik termékeiket.

A cég magyarországi telephelye 2010 óta működik öt alkalmazottal. Jelen beruházás 20-25 embernek ad munkát, elsősorban raktári dolgozók, értékesítők, sofőrök foglalkoztatására nyílik lehetőség. A vállalkozás azért döntött Magyarország mellett, mert ez az egyik elsődleges exportpiacuk. A Fejér megye déli részén található Daruszentmiklós mellett pedig az M6-os autópálya és a jó megközelíthetőség szólt.

A fejlesztéssel a vállalkozás célja megvalósul, mert az új logisztikai központból könnyebben ki tudják szolgálni a magyar és a keleti piacokat. A magyarországi fióktelep a Szerbiába, Horvátországba és Romániába irányuló szállítások miatt fontos.

A 21 ezer négyzetméteres daruszentmiklósi telephelyen a 7 ezer négyzetméteres logisztikai központ négy ütemben épül meg. Először a csarnok készült el, majd ezt követően építik meg az irodaépületet, valamint a kiszolgáló létesítményeket.

Az Új Széchenyi Terv GOP-3.2.1-11 „Logisztikai központok és szolgáltatások fejlesztése” elnevezésű pályázati kiírásán 250 000 000 forintos támogatást elnyert, 781 975 359 forint összköltségvetésű fejlesztési beruházás 2013. május 30-án kezdődött és 2014. június 30-án fejeződött be.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

OP