Közbeszerzési munkatárs

2020. június 9.

Miniszterelnökség
Közbeszerzési Felügyeletért Felelős Helyettes Államtitkárság

a Kormányzati igazgatásról szóló 2018. évi CXXV. tv. 83. § (1) bek. alapján

pályázatot hirdet

közbeszerzési munkatárs

munkakör betöltésére.

A kormányzati szolgálati jogviszony időtartama:

határozatlan idejű kormányzati szolgálati jogviszony.   

Foglalkoztatás jellege:

Teljes munkaidő

A munkavégzés helye:

Budapest, 1062 Budapest, Andrássy út 70.

A munkakörhöz tartozó főbb tevékenységi körök:

Az európai uniós támogatásból megvalósuló közbeszerzési eljárások közbeszerzési-jogi megfelelőségének ellenőrzése. A közbeszerzési eljárások előkészítése és lefolytatása során a közbeszerzési eljárás dokumentumainak közbeszerzési-jogi minőség-ellenőrzése. A mindenkori közbeszerzések központi ellenőrzéséről és engedélyezéséről szóló Korm. rendelet hatálya alá tartozó intézmények közbeszerzési eljárásainak, szerződéseinek ellenőrzése. Az egyes állami szervek, a Kormány irányítása vagy felügyelete alá tartozó költségvetési szervek és az egyéb jogi személyek közbeszerzéseivel kapcsolatos, jogszabályban meghatározott miniszterelnökségi feladatok ellátása.

Jogállás, illetmény és juttatások:

A jogállásra, az illetmény megállapítására és a juttatásokra a Kormányzati igazgatásról szóló 2018. évi CXXV. törvény rendelkezései , a(z) 279. § (1) bekezdése alapján a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény az irányadók.                 

Pályázati feltételek:

  • Magyar állampolgárság,
  • Cselekvőképesség,
  • Büntetlen előélet,
  • Főiskola, vagy bármely egyetemi szintű végzettség, de kiemelten: főiskola, vagy egyetemi szintű közgazdász szakképzettség; okleveles közigazgatási menedzser és okleveles közigazgatási szakértő szakképzettség, főiskolai szintű igazgatásszervező vagy közigazgatás-szervező, vagy pénzügyi szakképzettség; műszaki felsőoktatásban szerzett szakképzettség; egyetemi vagy főiskolai szintű, a közbeszerzési eljárásokkal összefüggő egyéb végzettség; illetve jogász végzettség,
  • Angol nyelvből középfokú C típusú általános nyelvvizsga, társalgási szintű nyelvtudás,
  • Vagyonnyilatkozat tételi eljárás lefolytatása,
  • Hozzájárulás nemzetbiztonsági ellenőrzés lefolytatásához.

A pályázat elbírálásánál előnyt jelent:

  • Jogász végzettség,
  • Angol nyelv tárgyalási szintű ismerete,
  • Közbeszerzési, ill. jogalkotás területén szerzett – legalább 1-3 év szakmai tapasztalat,
  • Közbeszerzési szakjogász vagy közbeszerzési szakmenedzser vagy közbeszerzési szakközgazdász vagy OKJ-s közbeszerzési referens képesítés.

Elvárt kompetenciák:

  • Önálló, pontos és precíz munkavégzés,
  • Megbízhatóság, jó kommunikációs készségek,
  • Terhelhetőség, stressz-tűrő képesség,

A pályázat részeként benyújtandó iratok, igazolások:

  • A pályázó szakmai életútját részletesen bemutató fényképes önéletrajz a 87/2019. (IV. 23.) Korm. rendelet 1. sz. melléklete szerint,
  • Motivációs levél,
  • Végzettséget, szakképzettséget igazoló dokumentum(ok) másolata,
  • Nyilatkozat arról, hogy a pályázati anyagot az eljárásban résztvevők megismerhetik,
  • Nyelvtudást igazoló dokumentum(ok) másolata,
  • Nyilatkozat büntetlen előéletről,
  • Az e-mail tárgyában kérjük megjelölni a munkakörnevét és azonosítóját: 08/02/20-közbeszerzési munkatárs.

A munkakör betölthetőségének időpontja:

A munkakör legkorábban a pályázatok elbírálását követően azonnal betölthető.

A pályázat benyújtásának határideje: 2020. június 15.

A pályázatok benyújtásának módja:

  • Elektronikus úton Kozári Aliz részére a human@me.gov.hu e-mail címen keresztül.

A pályázati eljárás, a pályázat elbírálásának módja, rendje:

A bizalmasan kezelt pályázatok folyamatosan kerülnek elbírálásra. A kiválasztott pályázók személyes interjún vesznek részt, ahol szakmai és személyes rátermettségüket vizsgáljuk. A pályázat eredményéről a személyes interjún részt vett jelöltek az interjút követő 15 napon belül elektronikus értesítést kapnak.

A pályázat elbírálásának határideje: 2020. június 30.

A munkáltatóval kapcsolatos egyéb lényeges információ:

A határidőn túl benyújtott pályázatokat nem áll módunkban figyelembe venni. A benyújtott pályázatokat csak abban az esetben tekintjük érvényesnek és kerülnek elbírálásra, amennyiben valamennyi – jelen felhívásunkban feltüntetett – formai és tartalmi feltételnek megfelelnek. Jelen pályázatban kiírt munkakörre a Miniszterelnökség határozatlan idejű munkaviszonyt létesít 3 hónap próbaidő kikötésével a Kit. 279. § (1) bekezdése alapján. Tájékoztatjuk a pályázókat, hogy amennyiben pályázati anyagukban külön mellékelt nyilatkozattal kifejezetten kérik, lehetőség van arra, hogy eredménytelen pályázat esetén önéletrajzuk egy később megüresedő pozíció betöltése érdekében bekerüljön a Miniszterelnökség kiválasztási adatbázisába, legfeljebb 6 hónapos időtartamra. Ha ilyen nyilatkozatot a pályázó nem tesz, akkor – eredménytelen pályázat esetén – pályázati anyaga az adatvédelmi előírásoknak megfelelően megsemmisítésre kerül. Az adatkezelés hozzájáruláson alapul, hozzájáruló nyilatkozatában foglaltakkal Ön kifejezetten, írásban hozzájárul az önéletrajzában foglalt valamennyi személyes adatának kezeléséhez. Az önéletrajz részletes tartalmát a 87/2019. (IV. 23.) Korm. rendelet 1. sz. melléklete szabályozza. Az adatokat a Humánpolitikai Főosztály toborzási adatbázisát kezelő munkatársai dolgozhatják fel, valamint kizárólag ők és az esetlegesen megüresedő pozíció szerinti szervezeti egység vezetői ismerhetik meg. Tájékoztatjuk, hogy Ön tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, törlését, zárolását, illetve adatainak a megjelölt célra vagy annak egy részére történő kezelésének megszüntetését. Tájékoztatjuk, hogy a további együttműködést bármikor, indokolás nélkül megtagadhatja. Az adatkezeléssel kapcsolatban Önt megilletik az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvényben biztosított jogorvoslati lehetőségek (21-22. §).

A KÖZIGÁLLÁS publikálási időpontja: 2020. március 3.

A pályázati kiírás közzétevője a Belügyminisztérium (BM). A pályázati kiírás a közigazgatási szerv által a BM részére megküldött adatokat tartalmazza, így annak tartalmáért a pályázatot kiíró szerv felel.

További állások >>