JAVIPA Nyomdaipari Kft.

Kedvezményezett neve: JAVIPA Nyomdaipari Kft.
Projekt címe: Kapacitásbővítő technológiafejlesztés megvalósítása a JAVIPA Kft-nél
Támogatás összege: 72 833 985 Ft
Támogatás mértéke: 50 %
Tényleges befejezés dátuma: 2015. december 7.
Projekt azonosító száma:
GINOP-1.2.1-14-2014-00670

A projekt tartalmának bemutatása:

A Széchenyi 2020 „Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” című pályázati kiírásán 72 833 985 forint, vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a JAVIPA Nyomdaipari Kft.

A „Kapacitásbővítő technológiafejlesztés megvalósítása a JAVIPA Kft-nél” elnevezésű, 145 667 970 forint összköltségvetésű projekt során a folyamatos termelés biztosítása és a növekvő megrendelői igények miatt szükségessé vált, gyógyszeriparban megkövetelt BRAILLE felvitelére alkalmas egységgel rendelkező új hajtogató-ragasztó berendezés, illetve a termelés kapacitásnövelése érdekében egy félautomata kirakó berendezés beszerzése történik.

A szükséges BRAILLE felvitelre alkalmas egységgel ellátott BOBST Exportfold 50-A1 univerzális hajtogató-ragasztógép Handypack-GT félautomata csomagológéppel is rendelkezik. A gép 800 g/m2 kartonméretig és 12 mm kartonvastagságig teljes körűen használható.

A félautomata csomagoló egység a cég kapacitását 30%-al növeli, mivel a kézi leszedést meggyorsítja.

A fejlesztés megvalósításával a JAVIPA Kft. megbízhatóbban és gyorsabban ki tudja elégíteni a megnövekedett gyógyszeripari megrendelőit és azáltal, hogy termékein a BRAILLE írást tökéletes minőségben tudja megjeleníteni, termékeik hozzáadott értéke is növekszik.