JAVIPA Nyomdaipari Kft.

Kedvezményezett neve: JAVIPA Nyomdaipari Kft.
Projekt címe:
Ofszet nyomógép beszerzése a JAVIPA Nyomdaipari Kft. termelési kapacitásainak bővítése érdekében
Támogatás összege: 251 602 712 Ft
Támogatás mértéke: 50 %
Tervezett befejezés dátuma: 2016. május 25.
Projekt azonosító száma:
GINOP-1.2.1-15-2015-00387

A projekt tartalmának bemutatása:

A Széchenyi 2020 „Mikro, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” című konstrukciója keretében a békéscsabai vállalkozás az 503,2 millió forint összköltségű projektje során ofszet nyomógép beszerzésével termelési kapacitását bővítette.

A nyomtatás területén mára szükségessé vált egy olyan gép beszerzése, mely a kapacitásbővítés mellett a minőségi gyártást is garantálja, biztonságossá teszi a színtartást, illetve csökkenti a beállítási ívek mennyiségét. A projekt keretében Heidelberg Speedmaster XL 75-7+L Anicolor hétszínes ofszet nyomógép beszerzése történt meg.

A nyomógép nagy előnye abban rejlik, hogy egyidejűleg 7 szín használata lehetséges, a korábbi 5, 6 szín helyett. Az Anicolor festékezés világviszonylatban is újdonságnak számító technológia, mellyel ma Magyarországon senki sem rendelkezik, így hiánypótló a beruházás.

A növekvő megrendelés-állomány révén több alapanyagot és készárut kell majd mozgatnia a cégnek, ezért 2 db targonca is beszerzésre került. A vállalkozás létszáma dinamikusan növekszik és a jelen fejlesztés eredményeként további bővítés vált szükségessé.