EU hírek

A kormány kifizeti a 2024-es Erasmus-ösztöndíjakat, ha nincs megállapodás

2023. január 12.
Ha nem vezetnek eredményre az Erasmus-ösztöndíjjal kapcsolatos tárgyalások az Európai Unióval, akkor a kormány kifizeti az ösztöndíjak költségét - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.

Az EU elfogadta a Magyarországgal kötött, 2021-2027-es kohéziós politikára vonatkozó partnerségi megállapodást

2022. december 22.
Az Európai Bizottság elfogadta a Magyarországgal kötött - a helyreállítási tervhez és a jogállamisági feltételrendszerhez kötődő, 2021-2027 között érvényes kohéziós politikára vonatkozó - partnerségi megállapodást - tájékoztatott a brüsszeli testület csütörtökön.

Megvalósultak a magyar kormány által kitűzött célok

2022. december 13.
Megvalósultak a magyar kormány által júniusban kitűzött célok - jelentette ki Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter kedden Budapesten, miután az uniós tagállamok nagykövetei hétfőn pozitívan értékelték a koronavírus-járvány utáni gazdasági helyreállítást segítő uniós források lehívását lehetővé tevő magyar helyreállítási tervet és annak hivatalos elfogadását javasolták az Európai Unió Tanácsának.

Navracsics Tibor: jelentős előrelépés a magyar helyreállítási terv elfogadása

2022. november 30.
Jelentős előrelépésként értékelte a területfejlesztési miniszter, hogy az Európai Bizottság (EB) elfogadásra ajánlja a koronavírus-járvány utáni gazdasági helyreállítást segítő uniós források lehívását lehetővé tevő magyar tervet.

Navracsics Tibor: sajtóértesülések szerint Magyarország jövőre hozzáférhet az uniós forrásokhoz

2022. november 24.
Sajtóértesülések szerint az év végéig aláírhatják azokat a megállapodásokat, amelyek lehetővé teszik, hogy Magyarország jövőre hozzáférhessen az uniós forrásokhoz - mondta a területfejlesztési miniszter csütörtökön Budapesten.

Orbán Balázs: A magyarok “nettó befizetői” az európai politikai vitáknak

2022. november 15.
A magyarok nettó befizetői az európai politikai vitáknak, amelyek esetében fontos, hogy megjelenjen bennük a magyar álláspont is - jelentette ki Orbán Balázs, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) kuratóriumának elnöke, a miniszterelnök politikai igazgatója kedden Brüsszelben az MTI-nek adott nyilatkozatában.

Magyarország korrekt megállapodásra törekszik az Európai Bizottsággal

2022. október 14.
Magyarország korrekt megállapodásra törekszik az Európai Bizottsággal, és a kormány maximálisan elkötelezett a vállalások teljesítése mellett.

Navracsics: az Európai Bizottság döntésével megnyílik az út a forrásokról szóló tárgyalások gyors lezárása előtt

2022. szeptember 19.
Előrelépésnek tartja az Európai Bizottság Magyarországot érintő döntését a területfejlesztési miniszter.

Jó hír Navracsics Tibortól

2022. június 28.
2022. második felében létrejön a partnerségi megállapodás az EU-val, így megnyílik a lehetőség az uniós források kifizetésére.

Az EU jóváhagyta a kis- és középvállalkozások támogatására szolgáló magyar programot

2022. június 23.
Az Európai Bizottság jóváhagyta azt a mintegy 90 milliárd forint (226 millió euró) keretösszegű magyar programot, amely a kkv-k támogatására szolgál az Ukrajna ellen indított orosz háborúval összefüggésben.