Energetikai fejlesztések Ercsi és Pusztaszabolcs közintézményeiben

2013. december 2.

Uniós forrás segítségével energetikai fejlesztések valósulhatnak meg 90 millió forint összköltséggel.

Galambos Dénes Fejér megyei kormánymegbízott közölte, hogy az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Programjának (KEOP) segítségével meleg víz előállítását segítő rendszerek épülhetnek ki. Ercsi 34,8 millió, Pusztaszabolcs közel 40 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert – tette hozzá.

Elmondta, hogy a kormány az eredetileg rendelkezésre álló hárommilliárd forintos keretet több mint háromszorosára növelte, így sikerült a két városnak forráshoz jutni.

Csányi Kálmán (Fidesz-KDNP) Pusztaszabolcs polgármestere elmondta: a megközelítőleg 46 millió forint összértékű beruházás jóvoltából egyik óvodájuk két telephelyén szerelik fel a napkollektorokat. Kapcsolódó fejlesztésként melegvíztároló tartályokat és kazánokat is beszerelnek. A meleg vizet nemcsak tisztálkodásra és mosogatásra használják majd, hanem a fűtésrendszerre is rákötik. Számításaik szerint a hatmillió forintos önrész két és fél év alatt térül meg mondta.

Győri Máté (Fidesz-KDNP) Ercsi alpolgármestere kiemelte: a ciklus kezdete óta dolgoznak azon, hogy intézményeik üzemeltetésébe megújuló energiaforrásokat vonjanak be. Az eddig tartaléklistán szereplő pályázatuk többek között a megyei kormánymegbízott közbenjárására nyert – tette hozzá. Elmondta, hogy a mintegy negyvenmillió forintos fejlesztést az Eötvös József Művelődési Házban és a Hétszínvirág Óvodában valósítják meg.

MTI

OP