Artifical Intelligence – Horizon 2020 and beyond

2019. június 27.

A számítási kapacitások növekedése, az algoritmusok fejlődése, valamint az adatok mennyiségének erőteljes bővülése új lehetőségeket nyit meg a mesterséges intelligencia alkalmazásai előtt. Európa kiváló kutatási eredményei, élénk ipari szektorai, határokon átívelő gazdasági ökorendszerei, valamint a felelős kutatáshoz és innovációhoz való viszonya jelentős előnyöket jelent a mesterséges intelligencia hasznosítása terén.

A mesterséges intelligencia fejlesztésének előmozdítására az Európai Bizottság kialakította Európa mesterséges intelligencia stratégiáját (Artificial Intelligence for Europe), és a tagállamokkal közösen akciótervet dolgozott ki a tudományos, társadalmi és gazdasági lehetőségeinek kiaknázására (Coordinated Action Plan).

Az Európai Bizottság 2018–20 között 1,5 B euró támogatást kínál a mesterséges intelligencia területén, míg a következő finanszírozási ciklusban a köz- és magánszféra együttműködésével ezek a befektetések várhatóan évi 20 B euróra növekednek majd.

A következő rendezvényen áttekintést adunk az európai MI stratégiáról, a Horizont 2020 program utolsó évében elérhető kutatási és innovációs támogatásokról, valamint az Európa-szerte épülő platformokról és ökorendszerekről.

Munkanyelv: angol, magyar
Dátum, időpont: 2019. július 2. 09:00–16:00
Helyszín: Millenáris (bejárat: Kis Rókus u. 16–20.)