A pályázatírástól a szerződéskötésig a Horizont 2020-ról vállalkozásoknak

2017. szeptember 13.

A szeptember 27-i rendezvényen az uniós kutatási és innovációs keretprogram (Horizont 2020) kiírásainak és projektjeinek általános jogi és pénzügyi szabályait, az elektronikus pályázói felület működését, valamint a kkv eszközzel kapcsolatos tudnivalókat ismertetik az NKFI Hivatal szakértői.

Az innovatív kkv-knak és nagyvállalatoknak szóló tájékoztató résztvevői az elektronikus pályázatbenyújtási felületen lépésről lépésre végigkövethetik a pályázat előkészítését és beadását, valamint megismerhetik a nyertes projektek adminisztrációját megkönnyítő, elektronikus pályázatkezelő rendszert (SyGMA), különös tekintettel a szerződéskötésre.

Megtudhatják, hogyan és milyen költségeket tervezhetnek be egy projekt költségvetésébe, hol szükséges a támogatáson túl más források bevonása, miképp zajlik egy sikeres projekt ténylegesen felmerült költségeinek elszámolása. A dokumentálási, beszámolási kötelezettségeken túl az előadók kitérnek a leggyakoribb elszámolási hibalehetőségekre is. A résztvevők az előadássorozat utolsó elemeként tájékoztatást kapnak a kkv fejlesztési eszköz (SME Instrument) pályázatról.

A pályázati lehetőségek tématerületeire vonatkozó specifikus kérdésekkel kapcsolatban a pályázóknak javasolt a terület nemzeti kapcsolattartójához fordulniuk, illetve az adott tématerületen meghirdetett információs napokon részt venni.

Időpont: 2017. szeptember 27., 9.30 - 12.30
Helyszín: 1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1., 2. emelet, 230-as terem